Activiteiten

<123456...1415>

Feeding the 5000

Zaterdag 28 mei 2016

Banket met voedseloverschotten

Wereldwijd gaat een derde van het voedsel verloren, terwijl een miljard mensen chronisch honger lijden. Een onaanvaardbare situatie. 
Op 28 mei heeft in het Koning Albert I park een banket plaats met voedseloverschotten, onder de naam Feeding the 5000.

In de weken vooraf zullen de sociale organisaties uit het Food Lab (KABA, Ecoliving, soepcafé, Oranje) op zoek naar voedseloverschotten bij supermarkten, veiling, landbouwers (i.s.m. gleaning network),…
Leerlingen van Spermalie, Hotel en toerismeschool Brugge, versnijden de producten en zullen chef-kok Pieter Lonneville (Tête Pressée) helpen om 5000 heerlijke maaltijden op tafel te krijgen. Op het banket staat zowel een groentegerecht als een maaltijd met Noordzeevis.

https://www.youtube.com/watch?v=EyfyuDLEvMc

 

Nieuwe menukaart

Sinds half februari 2016

De keuken van Tête Pressée gebruikt grondstoffen die op een verantwoorde wijze geteeld of gevangen zijn. We kopen zoveel als mogelijk rechtstreeks bij de producent zelf. Dieren kopen we op zijn geheel. Elk stuk wordt met respect bereid. Hierdoor zijn er verschillende bereidingen van eenzelfde dier aanwezig op de kaart. Dit lijkt ons een verantwoorde wijze van koken! Boer en visser mogen gerust heilig verklaard worden.