Concept

Concept

Augustus 1994, op het land wordt geoogst. Alle boeren uit de buurt komen helpen. Na een lange en vermoeiende dag grommen de magen. De keuken wordt omgebouwd, de tafel langer gemaakt. Extra stoelen schui­ven aan en moeder zet de potten coq au vin, aardappelen en pruimen van eigen kweek op tafel. Er wordt samen gegeten, gedron­ken en gelachen. Ons huis leeft.

Tête Pressée vertaalt nostalgie in een eigenzinnig eetconcept. Samen eten aan een lange tafel, in een open keuken. Tête Pressée is genieten van goed eten en van samenzijn, want eten mag ook gezellig zijn. Die ongedwongen huiselijke sfeer van weleer beleef je aan tafel bij Lien en Pieter.

Pieter werkt het liefst met producten van leveranciers uit de buurt. Puur. Dagvers. Kwaliteits­producten die artisanaal worden gekweekt en geteeld of gevangen. Tête Pressée is een be­wus­te keuken. Het is herkenbare gastronomie, lekker authentiek, een beetje bruut maar eerlijk tot op het bot. Omdat eenvoud siert.

"Het concept dwingt je om eerlijk te zijn. Je ziet voor wie je kookt. Die interactie, dat is echt."

's Middags lunch je in ons restaurant. Op donderdag en vrijdag geniet je ook 's avonds van een gezellig diner doorspekt met culinaire hoogstandjes.

In de traiteurwinkel neem je gastronomische gerechten mee naar huis, want Tête Pressée is puur tafelen, ook thuis. Stel zelf je menu samen, alle gerechten zijn 100% huisgemaakt met gezon­de kwaliteitsproducten.